Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Κανετε Like στο Blog μας !!!

(Κ.Α.Π.Η.) της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου

Το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου ιδρύθηκε το 2001.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

· Παραδοσιακοί χοροί

· Χορωδία

· Διοργάνωση σε ετήσιο επίπεδο festival παραδοσιακών χορών και χορωδιών

· Θεατρική ομάδα

· Ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές

· Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων

· Μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος και μικρογλυπτικής

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

· Κοινωνική λειτουργός (Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη και οργάνωση ομάδων)

· Φυσικοθεραπεία

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

· Προγράμματα επιμόρφωσης (ομιλίες από ειδικούς, επισκέψεις κλπ)

07 Απριλίου, 2013



Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που είναι η σημερινή, έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η οποία έχει καθιερωθεί ως επέτειος της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) το 1948.
Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα υπέρτατο αγαθό την υγεία μας. Το θέμα στο οποίο εστιάζεται ο εορτασμός της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι η αρτηριακή πίεση και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία.
Ως Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο των δομών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που έχουμε αναπτύξει και διαρκώς διευρύνουμε και αναβαθμίζουμε, στοχεύουμε στην προαγωγή της Υγείας και την ουσιαστική στήριξη ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Εκτός από τα Δημοτικά Πολυϊατρεία τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε ανασφάλιστους άπορους και αδύναμους συμπολίτες μας, ένας φυσιοθεραπευτής και ένας κοινωνικός λειτουργός υποστηρίζουν καθημερινά τα μέλη των ΚΑΠΗ.
Πέρα από σεβασμό και την αγάπη μας, οι ηλικιωμένοι χρειάζονται και καλή υγεία η οποία προσθέτει ποιότητα στα γηρατειά. Αυτό προσπαθούμε μέσα στο δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε να παρέχουμε ανελλιπώς.
Η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο, υποστηρίζει πολύπλευρα ηλικιωμένους και ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Επίσης η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου μας η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό εφαρμόζει προγράμματα όπως: Ατομική Συμβουλευτική, Ομαδική Συμβουλευτική, Συμβουλευτική Ζευγαριού, Οικογενειακή Συμβουλευτική, Συμβουλευτική παιδιών και γονέων, Υποστήριξη ΑΜΕΑ, ενώ παράλληλα διοργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις.
Ακόμη, από μέρα σε μέρα αναμένουμε την μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον Δήμο μας, ενώ μέσα από τη συμμετοχή στο Δίκτυο Κοινωνικών Δομών των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού με Φορέα Υλοποίησης του Διαδημοτικού Προγράμματος τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα, θα λειτουργήσουμε σύντομα –εκτός των άλλων δομών- και το κοινωνικό φαρμακείο.
Η Υγεία δεν θα πρέπει να αποτελεί μόνο μια ευχή, αλλά είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που θα πρέπει να το προστατεύσουμε στηρίζοντας την πρόληψη, τον έλεγχο και την θεραπεία ώστε να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο εφικτό επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας».

0 σχόλια: